Mickel Räv

Mickel Räv
Till vildes stora förtret är räven ibland här och hälsar på

fredag, februari 04, 2011

2 dagars kurs om regelverk, egenkontroll och HACCP, IP-livsmedel






Nu har Bi-sesongen börjat på allvar, har varit på en två dagars kurs om Livsmedelssäkerhet.Jätte roligt att komma igång, får riktiga vårkänslor trots att det faktikst snöar just nu.
Målet med kursen är att ge oss en grundläggande kunskap om livsmedelshygien.
Efter avslutad kurs får vi också ett intyg om att man har grundläggande kunskaper om Egenkontroll, HACCP, IP-livsmedel i enlighet med SAMS kursplan.
Tyvärr känns det som om detta är ännu en pålaga för oss och som någon annan ska tjäna pengar på.

HACCP=Hasard Analycis Critical Control Points (analysera farorna och kontrollera dina kritiska kontrollpunkter)detta är ett kontrollsystem man uppfann på NASA då austronauterna skulle upp i rymden, de fick ju på inga villkår bli magsjuka.

IP-sertifiering= Har utvecklats av Sigill Kvalitetssystem, ICA, Coop, Axfood och Bergendahlgruppen, ett kontrollsystem som ska ge säkrare mat, daglivaruhandeln litar inte på kommunens lisvmedels kontrollanter, utan lokalen ska kontrolleras även av en oberoende kontrollant.
Alla dessa kontroller kommer att kosta ca 5-6000:-/

Inga kommentarer: