För fyra dagar sedan tillredde vi en ymp, vi rörde i ympen i går och tappade delar av vår sommarhonung.
Känns så enkelt att tappa när man har en Nassenheider, den är värd sin vikt i guld, arbetet blir så lätt, man slipper en massa klet och man vet att burkarna innehåller rätt mängd.
Nu ska honungen stå i kylen och mogna ,den är klar att leverera om någon vecka.
2 kommentarer:
Verkligen bekvämt, som saft Maja!
Men slungar man inte eller har jag missat ngt......inte läst tidigare inlägg,Fy skäms på mig.
Ha en trevlig resa nu till Öland och njut!
kram
Jo visst slungar man, först avtäcker man ramarna från vax som bina täckt honungen med, dedan blir det slungan, därefter går honungen till en karusellseparator där försvinner de mesta av vaxet, slutligen silas honungen genom en fin sil.
När man sedan tappar använder jag min Nassenhaider (tappmaskin)
Skicka en kommentar